måndag 16 augusti 2010

Mjuka Bebis-Converse

Oj, vad den här helgen gick fort! I fredags begav vi oss norrut och hälsade på i Fredrics hemtrakter i Hudiksvall. Mysigt och en härlig känsla av mycket natur. Vi stannade en natt innan vi åkte vidare till Hassela där det väntade bröllop med goa Anna och Anton. Det blev ett underbart bröllop med middag och fest i en lada på en gård och brudparet strålade verkligen tillsammans! Jag har sagt det förr och jag kommer säga det igen - Åh, vad det är härligt med bröllop! Det tar verkligen fram det bästa ur folk.

Denna lilla helgtripp innebar dock att man var ganska sliten igår och när man väl var hemma så väntade inte mycket mer än tv-soffan för att vila upp sig. Idag började jag nämligen på heltid med mitt nya Alliansen-jobb, så det kändes som om jag ville vara pigg och fräsch. Så nu sitter jag i riksdagshuset och jobbar på dagarna och leder övriga projekt på kvällarna. Det får bli så nu i en övergångsperiod, då vi fick börja en vecka tidigare än det var tänkt från början. Det är alltså mycket kul som händer samtidigt och det brukar ge mig mycket energi! Idag har jag dock spenderat nästan hela dagen på att lära mig hitta i detta gigantiska hus och jag ska väl vara ärlig och säga att det gick så där... Men man får se mycket kul när man går vilse... =)

Tänkte äntligen återigen börja visa upp några spår av den lilla kreativitet som jag haft i sommar och som inte handlar om bröllop. Några av våra mysigaste vänner har fått barn i sommar och självklart skulle lilla Nils ha en fin present. Jag tänkte länge innan jag råkade av en slump springa på en bild av underbart söta, virkade Converse skor i bäbis-storlek. Tanken att jag inte kunde virka slog mig inte förrän jag satt med nyinköpta virknålar, garn och en konstig beskrivning i handen. Jag hade ju bara virkat i 3-an på syslöjden, och då skulle vi inte virka efter beskrivning. Som om inte det var nog så var pappret fullt av förkortningar på olika maskor OCH det var helt på engelska... Men men, skam den som ger sig, skorna var ju SÅ söta. Så tillslut satt jag här med typ 10 olika webbisdor öppna, en med engelskordbok, en med beskrivning, en med ett virk-lexikon och en med youtube-filmer på hur det ser ut när man virkar en maska. Sen är det ju bara att härma. Efter lite träning blev det ganska bra ändå tycker jag. Jag hade dock ingen aning om storlek så när lille Nils provade dem så var de redan lite tighta. Därför kommer det nog bli en ny, lite större variant inom kort. Klart att bebisen ska ha ett par Converse! Men visst blev de ganska söta?

Gråa mjuka bebis-Converse

Förpackade Converse

3 kommentarer:

 1. Åh herregud vilka fina! Som den gamla virk-tant jag är börjar det genast klia i fingrarna. Klart att lillan behöver ett par likadana till våra höstpromenader. Var hittade du beskrivningen? Kram/Eva N

  SvaraRadera
 2. GRATTIS FRU NYGREN!!!!!! :D
  Jättestort grattis till bröllopet! Vad härligt!
  Visst måste det varit bästa dagen i era liv?!
  Man lever som i en bubbla den dagen, men lyckan är total! :)

  Bäbisskorna var ju hur söta som helst!
  Vad duktig du är!! Mångpysslare! :)

  KRAM på dej!!

  //Petra

  SvaraRadera
 3. Helt underbara, lyckades du knepa ihop någon bra egen beskrivning på hur man får ihop dem får du gärna lägga ut den. Har två vänner som fått bebisar i sommar! :)

  SvaraRadera