tisdag 9 mars 2010

Våra bröllopsinbjudningar




(Klicka på bilden för att bläddra)

Våra inbjudningar är klara och skickade! Efter mycket jobb och mycket kärlek är vi väldigt nöjda över dem och jag tänkte berätta lite hur vi tänkte och visa några detaljer som vi kände att vi blev väldigt nöjda med.

Det är klart att det här med mina egna bröllopsinbjudningar har vart en stor grej för mig. Det är ju trots allt min hobby och jag har gjort många inbjudningar till andra, och redan från den dagen vi förlovade oss har folk gett hintar om att de längtar efter att få se inbjudan, eftersom den måste vara något speciellt. Så redan innan vi började gick jag in med 4 viktiga tankar:

Vår stämpel som använts på framsidan

1. Det var väldigt viktigt för mig att det här lika mycket skulle kännas som Robbans inbjudningar, och inte bara mina. Inbjudningarna och med det är ju bland det första man planerar tillsammans inför bröllopet och jag ville inte att detta bara skulle vara min grej. Robban är ju fotograf och väldigt duktig med digital layout, så han fick designa våra stämplar, välja typsnitt, foton och designa vägbeskrivningen. Resultatet blev väldigt bra och jag tycker verkligen att inbjudningarna andas lika mycket mig som Robban och som vi.

2. Med min hobby i bakhuvudet så kände jag ganska snart att jag har två alternativ: den enkla vägen eller all-in. Men jag kände ju också att jag kommer ju att ångra mig om jag inte lägger ner mycket kärlek på inbjudningarna till mitt egna bröllop, när jag gör det på andras. Jag kände att jag ville göra något annorlunda. Inte använda mig av massa blommor, band, pärlor och rosetter bara för att jag kan, utan snarare lägga fokuset på en enkel design med fokus på detaljerna. Vi ville inte heller ha en hemsida, utan försöka få plats med allt i samma kuvert.


Våra färdiga inbjudningar blev en 7-sidig booklet

3. Eftersom inte våra familjer och släkter har träffats så mycket tidigare, p g a avstånd, så kände vi att vi ville skicka med lite information om oss, vår bakgrund och hur vi träffades till alla gäster så att de vet det när de kommer på bröllopet. Av en slump såg jag en amerikansk inbjudan på en sida med upplägget av en booklet med foton och då kändes det genast rätt för oss att göra något liknande, men i vår tappning.

4. Jag visste också att jag ville ha ett tema på inbjudningarna. Ett färgtema kändes nästan lite för enkelt, då det självklart kommer att bli färgkoordinerat. Att Sunne kallas Sagolika Sunne och vår vigselplats heter Rottneros - En levande saga, gör ju att hela booklet-temat kändes helrätt, så vi gick helt enkelt på ett annat tema. Vi valde en av våra vigsellåtar som tema och beställde egna stämplar utifrån två textrader som inleder och avslutar refrängen. Det blev den röda tråden som band ihop allt på ett lite djupare plan.


Några detaljer

Våra kuvert av tapet

Kuverten blev summan av en rad olika händelser som skulle visa sig bli ett lyckat drag. Jag satt en kväll och kikade igenom boken Barbaras Papper av Barbara Buncke (underbar bok!) där jag blev inspirerad av hennes egentillverkade kuvert. Jag funderade lite fram och tillbaka men kunde inte komma på något papper som jag skulle vilja använda till kuvert, så jag släppte idén. Ett par dagar senare rensar vi i vårt förråd och längst in hittar jag en påse full med tapetprover ifrån vår tapetsering för över 1 och ett halvt år sedan. Tapeterna hade underbara, skiftande och ljusa färger i neutrala toner och jag kände genast att jag ville använda dem till vårt bröllop på något sätt. Ytterligare ett par dagar efteråt beställer jag hem ett TopScore-verktyg för att kunna vika askar till mina smycken, men får hem fel och får den man viker kuvert med i stället. Plötsligt slår det mig att jag ska ju göra kuvert av tapeterna! Så alla gäster fick faktiskt olika kuvert, men i samma färgskala och det bästa var ju att jag kunde måttanpassa dem efter inbjudan! (Och för den uppmärksamme kan jag säg ja - det är även en bit tapet på framsidan av inbjudan som döljer häftningen).


Etiketterna runt omslaget

En minimal detalj men som var ganska enkel att göra var själva förseglingen av inbjudningarna. Jag tycker att det är en sådan skön känsla att bryta en försegling och veta att jag är den första som öppnar den här och den är bara till för mig, så när vi märkte att inbjudan blev ganska tjock valde vi att försegla den med en etikett. Robban designade den jättesnyggt med att skriva ut hela texten på den låt vi valt som tema och sedan skar vi ut etiketterna ur det.


Vägbeskrivningar med löstagbar karta

Robban ska ha all cred för vägbeskrivningarna. Det var en detalj som vi verkligen gillade med den inbjudan som vi kikade på i insledningen. De hade skickat med en egen karta som man kunde plocka ut och ta med på resan, om man inte ville ha med hela inbjudan. Så den idén tog vi och gjorde en egen karta av och knöt fast den i inbjudan med ett silversnöre. Om ni är nyfikna på hur kartan blev så kan ni hitta den här.


Våra foton

Våra foton är riktiga, framkallade foton som jag passade på att beställa när det var ett riktigt bra framkallningserbjudande. Blev faktiskt inte dyrt alls. Sedan var det bara att beskära dem och fästa dem på rätt sida.


Embossade detaljer

Är det något jag ska ta mig cred för är det att jag beslutade mig för att orka embossa alla våra stämplar. För mig är det stor skillnad med ett vanligt stämpeltryck och embossing, d v s att texten blir i relief, lite upphöjd. Totalt blev tre sidor i bookleten embossade och det är jag glad över idag! =)


Fråga gärna om det är något ni undrar över så ska jag svara! Hoppas att jag inspirerat någon till att göra lite annorlunda inbjudningar!

27 kommentarer:

  1. Åh, vad fint! Tänk vilken lycka att få en sådan inbjudan i sin brevlåda, lite avis...!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Så vackra och välarbetade!

    (Skickade den första kommentaren lite för snabbt ;)

    SvaraRadera
  4. Underbara inbjudningar ni gjort Lina. Välarbetade, stilrena och eleganta, något liknande hade jag gärna gjort om jag skulle gifta mig. Är väldigt nöjd med den man jag har, men jag kanske skulle ta och gifta om sig med honom...

    SvaraRadera
  5. Jag är alldeles mållös! UNDERBARA inbjudningar! Kjaaaam.....

    SvaraRadera
  6. Superfina! Det komiska för mig (som råkat trilla in här) är att jag själv kommer skicka ut mina bröllopsinbjudningar i veckan - och har lyckats använda samma tapet i våra inbjudnignar! Vad är oddsen...?? Vår är också flersidig, men har inte foton, jag illustrerade med fjärilar i färgtema, och har lite texter om boende, festen osv på bladen efter själva inbjudan.

    Lycka till med ert bröllop!
    /Marie :)

    SvaraRadera
  7. Trillade in på din sida av en slump och måste säga - Vilka otroligt fina inbjudningar!! Jag håller själv på att planera mitt bröllop och har nyligen skickat ut inbjudningarna, något enklare version dock.. Imponerande! Lycka till med den stora dagen! /Sophie

    SvaraRadera
  8. Wow vilka fina inbjudningar!!! Djupt imponerad!

    SvaraRadera
  9. Otroligt vackra inbjudningar! De som fått dessa måste vara överväldigade över allt jobb och omsorgen som ni har lagt ner på dem.

    SvaraRadera
  10. Tack för den fina inbjudan vännen! Det ska bli helt underbart att få vara med på Ert bröllop i sommar. Vi får diskutera lite uppsättningar på fredag : )Puss!

    SvaraRadera
  11. Vilken underbart fin inbjudan. Du har verkligen lyckats! Önskar er all lycka! Kram Sofie Bengtsson

    SvaraRadera
  12. Helt otroligt fina inbjudningar! Kul med egna stämplar och text-tema.

    SvaraRadera
  13. DOM ÄR HEEELT LJUVLIGA!!! <3
    Du är helt fantastisk!!
    Ha en underbar dag! båda nu och då! ;)
    KRAM <3

    SvaraRadera
  14. Helt underbara! Hoppas eran dag blir fantastisk! <3
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Otroligt vackert!! :-) Hoppas ni får ett riktigt underbart bröllop och ett underbart liv som gifta. Kram kram!

    SvaraRadera
  16. Helt underbara inbjudningar!!! Du är verkligen grymt duktig och det är jätteroligt och inspirerande att följa din blogg! Jag håller själv på o funderar på hur inbjudningarna ska se ut för mitt och min älskade sambos kommande bröllop. Gillade verkligen typsnittet på era stämplar o undrar vad det heter och vad man kan hitta det?

    SvaraRadera
  17. Underbart vacker inbjudan. Vi ska gifta oss samma dag! Tänka sig. Vi har dock valt att inte bjuda in så många utan hålla det lite hemligt. Men jag fick massor med fina ideér av eran inbjudan. Tack. Och lycka till på vår fina dag.

    SvaraRadera
  18. Å vad fina!
    Vart köpte ni stämpeln??
    Jag har letat över allt efter namn-stämplar men hittar inga.
    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  19. Helt underbara!!!!!

    SvaraRadera
  20. Vart vänder man sig för att få tillverkat en egen stämpel av det slag ni gjort?? Helt genialt! Hade varit jättetacksam för svar för jag ska snart börja tillverka mina inbjudningar :)

    /Susanna Larsson (susannalarsson_@hotmail.com)

    SvaraRadera
  21. Så himla kul! jag bara hamnade här av en ren slump och vad ser jag... exakt samma tapet som jag hade tänkt använda till våra inbjudningar, jag visste bara inte hur jag skulle använda den. Skitbra idé med en liten "bok" som inbjudning. och jag ääälskar er karta! Ha det så gott! - Marie
    Ps. var har ni beställt er fina stämpel? Ds.

    SvaraRadera
  22. Vilken fantastisk bröllopsinbjudan! Letade efter personliga bröllopsinbjudningar och hamnade på din sida. Din bröllopsinbjudan är helt i den stil som jag och min fästman vill ha :)

    Er stämpel är så otroligt fin och jag undrar hur du gjorde den och vart kan man få tag på en sådan? Vore jättetacksam för svar
    victoria_brikho@yahoo.se

    SvaraRadera
  23. Gud vilket jobb, men inbjuda är helt bedårande!
    Bra jobbat... :)
    Era typsnitt för rubrikerna och texten är underbart, vad heter dom?
    Mvh/ Johanna
    (johanna@johanna.nu)

    SvaraRadera
  24. Hej,

    Vilken fantastisk inbjudan! På en gång insåg jag att det är precis så här jag vill att vår inbjudan ska se ut :) Dock är jag inte insatt i hur man gör dessa och vad jag behöver veta för att göra en. Hade du någon mall du använde dig av eller någon sida som guide?
    Om du har info får du jätte gärna maila det till mig på katinka.hoglund@gmail.com
    Stort tack att du gav mig inspiration!
    :)

    SvaraRadera
  25. Hej,
    Jätte fina inbjudningar och jag är väldigt nyfiken på vad typsnittet heter som ni använder på stämpeln?

    MVH/
    Diana

    SvaraRadera
  26. Hej! Även jag ska gifta mig och undrar vart ni har tillverkat eran stämpel? ;)

    Får gärna maila detta eller skriva här!

    astridamten@hotmail.com

    SvaraRadera
  27. Jennie Dahlberg9 april 2012 kl. 20:34

    Hejsan,
    även jag är nyfiken på typsnittet på era stämplar samt var man kan få tag på sådana stämplar. Maila gärna om du fortfarande har koll på din blogg.
    Helt underbara inbjudningar.
    Mvh
    Jennie

    jenniedahlberg@live.se

    SvaraRadera