söndag 27 april 2008

Frutti di Mare

Igår var det en sån där härlig och alldeles underbar kväll med världens goaste vänner! Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle ha quiznight, så alla var rejält tävlingssugna när de kom hem till oss igår. Vi började med att äta mat. Ni som känner mig vet att mina kökskunskaper lämnar en hel del övrigt att önska och eftersom vi även hade vegetarianer till bordet så kändes det extra klurigt att hitta på något gott. Men så kom jag på ett recept som mamma har berättat om. Det är en variant på Frutti Di Mare och är alltså en pastarätt med räkor och kräftstjärtar. Förvånansvärt lättlagat får man ändå säga och otroligt gott!

Recept:

4 personer

400-600g Linguine (spaghetti)
4 msk olivolja
4 dl skalade räkor
2 dl skalade kräftstjärtar
(ev 2 dl jätteräkor)
1 finhackad färsk röd chili
1 Citron (finstrimlat skal och saften)
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 näve blandat grönt, t ex basilika, ruccola
4 rejäla nypor färskriven parmesan

Marinera skaldjuren i olivolja, chili, citronsaft med finstrimlat skal och vitlök.
Låt skaldjuren vara i marinaden minst 30 minuter, gärna längre. Koka pastan enligt anvisning. Häll hela marinaden i en het panna. Tillsätt örter och pasta. Vänd runt snabbt utan att koka. Lägg upp på fat och riv över parmesan. Servera direkt med svart peppar och garnera med basilika och skaldjur. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar