Recept:
4 personer
400-600g Linguine (spaghetti)
4 msk olivolja
4 dl skalade räkor
2 dl skalade kräftstjärtar
(ev 2 dl jätteräkor)
1 finhackad färsk röd chili
1 Citron (finstrimlat skal och saften)
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 näve blandat grönt, t ex basilika, ruccola
4 rejäla nypor färskriven parmesan
Marinera skaldjuren i olivolja, chili, citronsaft med finstrimlat skal och vitlök.
Låt skaldjuren vara i marinaden minst 30 minuter, gärna längre. Koka pastan enligt anvisning. Häll hela marinaden i en het panna. Tillsätt örter och pasta. Vänd runt snabbt utan att koka. Lägg upp på fat och riv över parmesan. Servera direkt med svart peppar och garnera med basilika och skaldjur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar