söndag 27 april 2008

Musicquiz

Här kommer ett tips till alla er som fastnat lite för länge i sällskapsspelandet när ni träffar era vänner! Gör ett MusicQuiz tillsammans! Det är kul, spännande och riktigt utmanande. Vi hade vårt första igår hemma hos oss igrån kväll. Vi var 8 stycken, 4 lag, och jag säga att det var längesedan jag hade så kul att första gången jag kollade på klockan under kvällen så visade den 03.45... För introducera er förstagångs-quizzare så kan jag berätta hur det går till:
Blog Image

Music-Quiz

Dela upp deltagarna i lag ca 1 vecka innan ni ska träffas. Vi var 4 lag med 2 deltagare i vraje, vilket kändes väldigt lagom. Om ni umgås med tävlingsmänniskor som gillar att tänka strategist är det kul att också berätta för alla vilka som ingår i vilka lag, vilket möjliggör en del strategisk planering, men det behövs inte.

Regler
Varje lag står för en del av tävlingen och gör i ordning sitt quiz utfrån ett tema som man bestämmer själv. Detta blir alltså som deltävlingar i Quizzet.

Varje lag har 20 poäng att fördela i sitt quiz. Man kan alltså ha 20 frågor med en poäng för varje rätt svar, men också färre frågor som är värda mer o s v.

Man får poäng när man kan svaret på någon annans fråga, men det finns också en möjlighet att ta poäng i sin egen omgång! För att få poäng i sin egen omgång krävs att minst ett annat lag har rätt på frågan och att minst ett annat lag har fel på frågan. Det här gör att alla medvetet försöker att hitta en lagom nivå på sina frågor så att det inte ska bli för svårt eller för lätt. Så med lite fingertoppskänsla och kännedom om dina motspelare så kan du kamma hem många poäng.

Alla tar med sitt quiz till kvällen och är beredd på att presentera den.

Under kvällen skriver alla sina teman på lappar och lägger dem i en hatt. När man gemensamt kommit överens om att spela en omgång dras en tema-lapp ur hatten och temat, som hittintills vart hemilgt, blir den omgången som spelas.

Vem som vinner bestäms i förväg. Vi hade 2 priser, ett till högst slutpoäng och ett till den som fått flest poäng i sin egen omgång.

Lycka till!

Blog Image
Vårt första MusicQuiz blev en riktig Succé! Alla hade väldigt olika teman med allt ifrån Film/TV, årtal, genre och covers. Det kändes också lagomt svårt och alla hade lagt sig på en väldigt bra svårighetsgrad.

Blog Image
Det är riktigt kul at fundera ut vilket tema man ska välja. Jag och Robban valde att bjuda våra motspelare på några nostalgitrippar genom att ha temat "Året, tack". Vi valde ut låtar som vi tror att mång har minnen till ifrån 80, 90- och 2000-talet. Det blev riktigt lyckat och många skrålande och inlevelsefulla stämmor till varje låt. Det är ju faktiskt halva grejen med MusicQuiz tycker jag- att lyssna på sköna låtar som man hade glömt bort.

Blog Image
Vid rättningen så svängde det hela tiden i toppstriden. Jag och Robban låg i topp ända in till till den sista rättningen som blev för svår oss.

Blog Image
Vinnarna i årets första MuicQuiz: Team Nipple & Touch. Priset blev ett högtidligt och inramat diplom för att understryka vinnarnas mycket breda musikkunskaper.

Blog Image
Vinnarna som kammade hem flest poäng i sin egna omgång: Team The Winner takes it all. Priset blev en signad singel av Alcazar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar