söndag 6 januari 2008

I Love New York!

Nu har jag och Robban kommit hem ifrån världens kanske häftigaste stad! Tio dagar spenderade vi i The Big Apple och trots att vi utnyttjade våra dagar väl, fanns det mycket kvar att se och uppleva när vi åkte hem.

Vi bodde hos Robbans kompis Alex i hjärtat av Manhattan vilket var helt perfekt. Gångavstånd till Empire State Building, Madison Square Garden och även Times Square.

Blog Image

Det tog 2-3 dagar innan vi fattade att vi faktiskt var där på riktigt och inte såg på en film. Det skulle vart kul att se oss den första dagen då vi bara gick och tittade uppåt och gapade.

Julafton 24/12 ägnade vi bland annat åt att ta färjan ut till Frihetsgudinnan och besöka denna otroligt maffiga skönhet. Det var abslolut en av höjdarna på resan. Jag brukar generellt inte tycka det är kul att bara gå och titta på saker, men det här var något väldigt speciellt.

Blog Image

Självklart ville jag också känna hur det kändes att stå där! 

Blog Image

Resten av julafton spenderades "On Top of the Rock", på taket på Rockafeller där vi på 67:e våningen kunde blicka ut över hela Manhattan. På kvällen besökte vi Rainbow Room och drack drinkar på våning 65. Väldigt mysigt.

Blog Image

Den 25:e firar de jul i USA och när det mesta var stängt passade vi på att ta oss till Central Park. Denna enorma park, mitt bland skyskraporna. Som tur var var vädret underbart och vi tog av oss jackorna, tog med en kaffe och spenderade en dryg timme i solen.

Blog Image

Times Square är ett sånt galet ställe att det inte går att beskriva. Tiotusentals människor, bilar i flera filer, lampor och reklamskyltar överallt som blinkar och rör sig. Jag har aldrig vart på en plats som är mer levande.

Blog Image

För er som tittar på Seinfeldt kanske den här restaurangen känns bekant? Det här är nämligen den restaurangen som visas flera gånger i varje avsnitt och självklart åkte vi dit och tog en fika.

Blog Image

Självklart shoppades det en hel del också! Vi hade ju tur att vara där i mellandagarna då det var galen Christmas sale på de flesta ställena. Jag köpte mycket kläder och hobbymaterial och Robban köpte fotoutrustning. En och annan julklapp inhandlades också förstås.

Blog Image
Vi mellanlandade i Amsterdam för att kompletteringshandla lite och jag tycker Robbans tröja sammanfattar våra intryck ganska bra: VI ÄLSKAR NEW YORK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar